Klap.ro se alătură Coaliției pentru Economia Circulară - CERC, promovând sustenabilitatea și inovația!

Klap.ro se alătură Coaliției pentru Economia Circulară – CERC, promovând sustenabilitatea și inovația!

Klap, una dintre cele mai inovatoare companii din România, este încântată să anunțe oficial aderarea sa la Coaliția pentru Economia Circulară – CERC. Prin această inițiativă, Klap.ro marchează o nouă etapă în angajamentul companiei de a promova sustenabilitatea și inovația în industria comerțului online, dar și de a contribui în mod substanțial la stimularea economiei circulare în România.

”Suntem bucuroși să ne alăturăm Coaliției pentru Economia Circulară – CERC și să ne implicăm activ în promovarea economiei circulare în România. Klap.ro își asumă responsabilitatea de a acționa într-un mod sustenabil și de a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru toți. Prin implicarea noastră în CERC, ne propunem să dezvoltăm și să implementăm practici inovatoare care să reducă amprenta de carbon și să încurajeze consumul responsabil.”

spune Cristian David, CEO Klap România.

”Salutăm aderarea la CERC a Klap și ne bucurăm că eforturile noastre de a promova la nivel legislativ, dar și în mediul de afaceri, repararea și reutilizarea echipamentelor electrice și electronice uzate sunt utile pentru companiile tinere, care pun pe prim plan inovația și încurajează consumul responsabil de bunuri si servicii, având în vedere prevenția generării de deșeuri prin prelungirea eficientă și corectă a duratei de utilizare a produselor, toate acestea reflectându-se într-o amprentă de carbon mai redusă pentru consumatorul final, dar și pentru companie.”

a declarat Alexandru Laibăr – Director Executiv al Coaliției pentru Economia Circulară -CERC.

Prin aderarea la Coaliția pentru Economia Circulară – CERC – compania Klap își reafirmă angajamentul de a acționa responsabil față de mediul înconjurător și comunitate, dar și de a fi un pionier în adoptarea soluțiilor durabile în piața de business.

Klap România, alături de partenerii din CERC, își propune să contribuie la crearea unui mediu de afaceri în care produsele pot fi reparate, reutilizate, reintroduse în circuitul economic, iar la finalul ciclului de viață reciclate, reducând astfel deșeurile și impactul asupra mediului.

Despre Klap România

Klap.ro este un startup românesc înființat în anul 2019. Echipa este formată din tineri pasionați de tehnologie și de mediul înconjurător, ghidați de motto-ul “Nu-l arunca! Dă-i dispozitivului tău o nouă viață.”

Misiunea companiei Klap este de a colecta, a recondiționa, a reutiliza și de a ajuta la reciclarea telefoanelor mobile, tabletelor, laptopurilor și a accesoriilor acestora care în mod normal nu ar primi o nouă viață.

Despre Coaliția pentru Economia Circulară – CERC

Scopul Coaliției pentru Economia Circulară – CERC este promovarea principiului obiectiv al Pachetului CE privind economia circulară, acela de a stimula dezvoltarea de noi piețe și modele de afaceri, în scopul dezvoltării economiei și al creării de noi locuri de muncă prin:

• Realizarea de studii și rapoarte referitoare la domeniul gestiunii deșeurilor și urmărirea rezultatelor obținute ca urmare a implementării elementelor fundamentale ale economiei circulare.

• Încheierea de parteneriate cu organisme naționale și internaționale cu scopul implementării de programe ce urmăresc promovarea și implementarea principiilor economiei circulare.

• Organizarea și participarea la conferințe și evenimente de profil, în vederea schimbului de know-how și prezentarea unor exemple de bune practici.

• Comunicarea cu autoritățile centrale și locale precum și comisiile de specialitate din Parlament, prin participarea la grupurile de lucru și dezbaterile publice, în vederea unei informări corecte asupra beneficiilor pe care economia circulară le poate aduce economiei românești.

• Inițiative în vederea conformării din punct de vedere legislativ în toate zonele gestiunii deșeurilor: proiectare, prevenire, reutilizare, reciclare, prin completarea legislației primare și subsecvente, în sensul transpunerii reglementărilor europene și ale bunelor practici internaționale referitoare la economia circulară.

• Promovarea recomandărilor UE (Buying Green Handbook) privind achizițiile verzi.


Contact presă CERC:
Cristina Neacșu, Communication Manager
email: cristina.neacsu@economiecirculara.eu
tel: +40 756 089 919

Contact presă Klap:
Andrei Bordianu
email: andrei.bordianu@klap.ro
tel: +40 773 845 323

Share

ABONARE NEWSLETTER

document.addEventListener( 'wpcf7submit', function( event ) { var reference = Date.now().toString(36) + Math.floor(Math.pow(10, 12) + Math.random() * 9*Math.pow(10, 12)).toString(36); jQuery('input[name="wpcf7cfpdf_hidden_reference"]').val(reference); }, false );